iContadini

Tak ako naša zelenina potrebuje čas, vodu a starostlivosť na to, aby rástla a zrela, tak rovnakým spôsobom sa naša firma rozrastala rok po roku posledných 30 rokov. Naši starí otcovia, otcovia a ženy našej rodiny dali telo aj dušu do starostlivosti o našu zem a jej ovocie. Ich ťažko pracujúce ruky a ich odhodlanie nám zabezpečilo vyrastať milujúc naše slnko a zem a zároveň sa naučiť čo je dôležité pre zlepšenie seba a okolitej krajiny. Naša produkcia a krátky cyklus výroby sú garantované talianskymi dodávateľmi. Zeleniny sú prírodne sušené na slnku a konzervované v extra panenskom olivovom oleji, koreniny pochádzajú zo Sicílie a tuniak je lovený v Stredozemnom mori a spracovaný v Apulii. Morská soľ pochádza zo salentskej Margherita di Savoia, zatiaľ čo excelentný vínny ocot z regiónu Emilia Romagna. Na takúto produkciu musíte byť trochu poľnohospodári, trochu remeselníci a trochu umelci. Zakaždým keď tvoríme nový produkt, rozmýšľame nad tým, čo chceme ponúknuť našim klientom, ktorá je najlepšia chuť na vytvorenie nezabudnuteľnej chute nášho úžasného miesta. Naša farma je vždy otvorená verejnosti. S nami môžu ľudia objaviť a naučiť sa o pestovaní, zberaní a konzervovaní zeleniny. turistická destinácia a miesto stretnutia iContadini nie je iba značka ale aj cesta ku každodennej kvalite.

Like our vegetables need time, sun, water and great care to grow and to come to the right grade of maturation, in the same way our farm has budded and flourished year after year in the last 30 years. Our grandfathers, our fathers, the women of our family have given body and soul to the care of our land and its fruits. Their hard-working hands and their devotion have permitted us to grow up loving our sun and our red land, learning that is important to improve ourselves and the surrounding landscape. Our products and our short production cycle are guaranteed by Italian suppliers, the vegetables are naturally dried in the sun and conserved in extra-fine olive-oil, the spices come from Sicily and the tuna is fished in the Mediterranean Sea and manufactured in Apulia. The sea-salt comes from the salinas Margherita di Savoia, while the excellent wine-vinegar is from Emilia Romagna. To produce as we do, let us say it, it is necessary to be a little bit agriculturist, a little bit artisan and a little bit artist. Every time we create a new product, we stop to imagine which sensation we want to offer to our clients, which surprise we want to give them and, which is the best taste to use in order to leave a long memory of our wonderful place.Our farm is always opened to the public. With us people can discover and learn the art of cultivation, of the picking and the conservation of the vegetables. Touristic destination and meeting-place, “ iContadini “ is not only a brand but a way to choose a daily quality.

 
8
12 1812
Značky

Stránka 1 z 1 - 3 položiek celkom

  • images Kód: 578
    Skladom (4 ks) Značka: iContadini

    Dlhé paradajky sú pestované od apríla-mája a ručne zberané v júli a auguste. Celý proces prebieha na našej farme. Po obratí sú umyté, selektované, nakrájané a zasolené. Takto sú pripravené sušiť sa na slnku po dobu 4-5 dní. Potom sa znovu umývajú vo vode a vo vínnom octe. Nakoniec sú ochutené stredomorskými koreninami a zakonzervované extra panenským olivovým olejom. Na to, aby sme dosiahli 1kg sušených paradajok potrebujeme asi 10 kg čerstvých a viac ako 130 odpracovaných hodín. Do pohára sa dostanú iba tie najlepšie paradajky, čo poriadne dozreli a získali svoje organoleptické a výživné kvality, ktoré dávajú  paradajkám absolútne unikátnu chuť. Dlhé sušené paradajky patria na juhu Talianska neodmysliteľne do stredomorskej diéty. Jedia sa so pšeničným chlebom, lístkami čertvej mäty, cesnakom a štipľvou papričkou. Môžme ich zakomponovať ako predjedlo s ostatnou listovou zeleninou. Fantasticky chutia aj na pizzu. V každej paradajke je cíťiť salentské slnko.

    The long tomatoes are cultivated in April and May and are picked by hand in July and August. All the phases are processed inside our farm. Once picked, they are washed, selected, cut, laid on desiccation frames, salted e put in the sun for 4-5 days. Then, there’s a new selection and a rewashing with water and wine-vinegar. Finally they are seasoned with Mediterranean spices and put in extra virgin olive oil. To obtain 1 Kg of dried tomatoes we need about 10 Kg of fresh tomatoes and more than 130 working hours. Only the best tomatoes arrive in the glass jars, those that have properly matured and have maintained all the organoleptic and nourishing qualities, giving an absolutely unique taste. The sun-dried long tomatoes are typical of the Mediterranean diet in South Italy. Eaten with durum wheat bread, the good smell of fresh mint, hot chili pepper and garlic is a real delight. If accompanied with other greens, they become an excellent hors d’oeuvre. Very tasty on pizza. Many chef also use them to create original first course or for vegetables dishes. Inside them, there’s all the taste of our southern sun!

    €8,90
  • pomodoro secco ready to eat 001539189837 Kód: 584
    Skladom (1 ks) Značka: iContadini

    "Pomodoro secco" alebo sušená paradajka je typický produkt stredomorskej diéty v južnom Taliansku. Tieto paradajky sa zberajú v júli a auguste a sušia sa na slnku. Sú umývané, odsolené, vysušené a pripravené na použitie do všetkých rýchlych receptov ako je napríklad: cesnak s olivovým olejom a paradajkou alebo čerstvý a chrumkavý šalát alebo ich môžte taktiež vložiť do košíka a pomiešať s chlebom. Vyskúšaj ich, určite ťa prekvapia.

    The "pomodoro secco" is a typical product of Mediterranean diet in southern Italy. The young tomato is harvested  in July and August and dried naturally under the sun. Washed, desalted, dried and ready to use for all the quick recipes such as garlic, oil and dried tomatoes, a fresh and crunchy salad, added on to your preferred recipe or even just in the bread basket. Try it out: it will surprise you.

    €9
  • carciofini alla crudaiola extra Kód: 581
    Vypredané Značka: iContadini

    Malé, jemné a chutné, tieto artičoky sú autoktónna odroda nazvaná "bindisino". Pestovanie začína na začiatku októbra a zber v apríli. Čerstvé artičoky sa od zberu musia do 8 hodín spracovať. Tento typ artičoku je veľmi jemný. Odstránime listy a postupne s malým nožom ho opracujeme až sa dostaneme do stredu. Potom sa obvarí a dáva do extra panenského olivového oleja. Žiadne iné ingrediencie sa nepridávajú. Chrumkavé s jemnou chuťou sa najlepšie vychutnajú sami o sebe, okrem toho ich môžte pridať do šalátov alebo akéhokoľvek jedla na zvýraznenie chutí, ktorá sa zabezpečí vďaka ich čertvosti. Má veľmi dobré účinky aj na zdravie -znižuje cholesterol a čistí črevá a močový mechúr.

    Small, tender and appetizing, these artichokes are an autochthon variety named “brindisino”. The cultivation starts in the beginning of October and the picking in April. The fresh artichokes end their working process within eight hours of being picked. This kind of artichoke is very tender. We remove the leaves and we turn it by hand with a small knife. Then it is scalded and is put in extra virgin olive oil. No other ingredients or spices are added in order to valorize the unique taste of this product. Crunchy, with a mild flavour, they are delicious when eaten on their own, ideal for garnishing fresh salads and perfect for enhancing and adding
    value to any dish, thanks to their natural freshness. This artichoke is a true cure-all: it helps lower cholesterol levels, stimulate diuresis and regularise the intestinal functions.

    €12

Stránka 1 z 1 - 3 položiek celkom