iContadini

Farma iContadini, ktorá pôsobí už tretiu generáciu, vznikla v jednej z najvhodnejších oblastí pre pestovanie zeleniny. To miesto je Puglia alebo lepšie špecifikované mesto Salento, o ktorom sa hovorí, že to je zem slnka, mora a vetra. Skoro po celý rok je tu perfektná klíma- zem je zohrievaná slnkom, spolu s priaznivými podmienkami zloženia zeme a pozitívnym vplyvom mora, im to dovoluje dopestovať excelentné paradajky a celú škálu inej zeleniny. Farma priamo využíva techniku integrovanej produkcie na pestovanie zeleniny, na rozlohe viac ako 20 hektárov. Medzi nimi napríklad paradajky San Marzano, cherry paradajky, baklažány, sladké papriky, artičoky a iné. Veľa zeleniny z produkcie sa prirodzene suší na slnku, takže sa odparí všetka voda a zelenina si zachová všetky organoleptické a výživné kvality, potom môže začať proces konzervácie bez pridaných konzervantov. Produkty sú konzervované olivovým olejom, potom sú uchovávané jednoduchým a ručným spôsobom, takže spotrebiteľom pripomínajú domáce robené výrobky. Sušiť zeleninu na slnku je stará metóda a skoro úplne zabudnutá praktika, ktorá je ťažká, ale s delikátnym výsledkom. Umožňuje dosiahnuť absolútne jedinečný organoleptický výsledok: mäkkosť dužiny, zachovanie vitamínov, proteínov a minerálnych solí, aromatický profil, ktorý je dobre vyvážený a rozpoznateľný. Drvené paradajky sú ručnorobené. Najprv sa predvaria a pomelú a až potom sa pridáva soľ a čerstvá bazalka. Farma taktiež produkuje špeciálnu odrodu artičokov Brindisi,ktoré majú osobitú starostlivosť pri pestovaní aj výrobe. Už 8 hodín po zbere sú naložené v olivovom oleji. Tento druh artičoku je zvláštny a perfektne sa hodí na tento výrobný proces, pretože ostáva chrumkavý s extrémne silnou chuťou.

Dôvody prečo si vybrať produkty od iContadini:

  • krátky reťazec a integrovaná výroba
  • kompletne ručne vyrábané výrobky
  • produkty sú 100% z Talianska
  • zelenina je sušená na slnku
  • výrobky sú bez pridaných konzervačných látok
  • autentická chuť a príchute( neštandardizované)
  • vynikajúca hodnota za peniaze

 

The “I contadini “farm, which is run by the third generation of young men, was born in one of the most suitable areas for the cultivation of vegetables, in Puglia, more exactly in Salento, which is said to be “the land of sun, sea and wind”. The benign climate of this land, which is for the greater part of the year warmed by sun, together with favourable ground structure and positive sea influence, let us obtain excellent tomatoes and all vegetables productions.The “I contadini” farm directly makes use of the “integrated production” technique to cultivate more than 20 hectares of open fields vegetables: among them there are “San Marzano”tomatoes, cherry tomatoes, eggplants, summer squashes, sweet peppers, hot peppers, artichokes and many other products.Many vegetables are naturally dried up by the sun of Salento, so that all excess water is taken away and the product is preserved in its organoleptic and nutritive qualities; afterwards the phase of canning food without added preservatives can start. Products are preserved in olive oil, then they are harboured in a simple and handmade way, so that they remind tasters the old flavour of home-made conserves. Draining vegetables by the sun is a very ancient and almost totally abandoned practice; eventhough difficult and delicate, it allows the reaching of an absolutely unique organoleptic result: softness of pulp, preservation of vegetables vitamins, proteins and mineral salts, an aromatic profile which is well-balanced and recognizable. Pulped tomatoes are handmade (like those of our grandmothers), tomatoes are parboiled and minced; only after adding salt and fresh basil, pulped tomatoes can be naturally cooked in a bain-marie without using preservatives.By following this procedure, the good scent of just gathered tomatoes can be smelled. The farm also produces a special variety of artichokes from Brindisi, which are personally cultivated, gathered and laboured by practised hands. At 8 hours interdistance of time, artichokes are already preserved in olive oil.This variety of artichoke is peculiar as it is perfectly suitable for this production process; although very crisp it always maintains an extremely strong taste.

The reason why you have to choose the “I contadini” products:
 
  • A short chain and an integrated production
  • Completely handmade products
  • Products are 100% made in Italy
  • Vegetables are drained by the sun
  • Products are without added preservatives
  • Authentic taste and flavours (not standardized)
  • An excellent value for money
 
7
8 178
Značky

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom

  • Paté Bomba di Salento 230g Kód: 569
    Skladom (2 ks) Značka: iContadini

    V tomto paté používame štipľavé papričky nazývané "cornetti". Pestujú sa na otvorenom poli na konci mája a zberané sú ručne od augusta do októbra. Po zbere sa umývajú, selektujú, odstraňujú stopky, krájajú na krúžky a zasolené sa nechajú krátku dobu zrieť. Potom sú rozmixované spolu so stredomorsými koreninami a zaliate exra panenským olivovým olejom.

    In this paté we use hot peppers which are called “cornetti”. They are cultivated in open field in the end of May and are picked by hand from August to October. Once in our factory, they are washed, selected, removed of their petiole, cut into rings and let matured under salt for a short period. Then they are triturated with the adding of some mediterranean spices and put in extra virgin olive oil.

    €7,50
  • i contadini pate pomodori secchi Kód: 566
    Skladom (> 5 ks) Značka: iContadini

    Dlhé paradajky sú kultivované na otvorenom poli v mesiacoch apríl až máj a potom sa ručne oberajú v júli a auguste. Po obratí sa umyjú, vyselektujú, nakrájajú na malé kúsky zasolia a nechajú sa sušiť na slnku po dobu 4-5 dní. totot je tradičná južanská metóda, ktorú ich naučil starý otec. Potom je to znova selekcia a umývanie vo vode a jablčnom octe. V tomto bode sa zmixujú spolu s kaparami a inými stredozemnými koreninami. Nakoniec sa paté zaleje olivovým olejom. Na to, aby sa získalo 1kg paradajkového paté potrebujete približne 10kg čerstvých paradajok.

    The long tomatoes are cultivated in open field in our farm in the months of April and May and they are picked by hand in July and August. Once picked, they are washed, selected, cut by hand, salted and laid in the sun on desiccation frames for 4-5 days. That’s a natural method, a traditional technique handed us down by our grandpa. Then, there’s a new selection and a rewashing with water and apple vinegar. At this point they are mixed together with capers of Racale and Mediterranean spices. The paté is then put in extra virgin olive oil. To obtain 1 Kg of dried-tomatoes for the pie, we need about 10 Kg of fresh tomatoes.

    €7,50
  • icontadini green tomatoes pate Kód: 563
    Skladom (3 ks) Značka: iContadini

    Zelené paradajky zo Salenta sú pestované na otvorenom poli v mesiaci máj a v júli sa ručne zberajú, keď ešte paradajky sú stále zelené. Vyselektujú sa, umyjú, nakrájajú na kúsky a nechajú ich zrieť zasypané pod soľou. Táto stará tradičná južanská metóda im bola zverená ich starým otcom. Po tomto kroku zelené paradajky sa rozmixujú spolu s kaparami a ostatným stredozemnými koreninami. Nakoniec sa paté zaleje olivovým olejom. Tento produkt si vyžaduje čas a starostlivosť, ale výsledok je excelentný. Ich stará mama pripravovala toto špeciálne paté a teraz sú veľmi hrdí, že sa im podarilo dosiahnúť takú istú kvalitu.

    The green tomatoes of Salento are cultivated in open field in the month of May and are picked by hand in July, when the tomatoes are still green. They are washed, selected, cut into slices and laid to mature under salt. This old typical technique of the southern tradition was handed us down by our grandfather. After this step the green tomatoes are ground together with capers of Racale and other Mediterranean spices. The pie is then put in extra virgin olive oil. This product requires time and care but the result is absolutely excellent. Our grandmothers prepared this special paté in the past and we are really very proud to have maintained the same excellence!

    €7,50
  • 51b+XVSZ3EL Kód: 575
    Vypredané Značka: iContadini

    Violetto Brindisino je veľmi špeciálna pôvodná odroda artičoku. Meno pochádza zo špeiálnej fialovej farby artičoku, ktorú má pri dozrievaní. Rastú od októbra a zberajú sa od marca do júna. Artičoky sú zberané a pripravované ručne do 24 hodín od zberu. Táto odroda má vysoký obsah inulínu a draslíka anízky obsah nerozpustnej vlákniny. Preto je mäkký a plný chuti. Okrem toho, že je chutný je aj veľmi zdravý: znižuje choleterol a tvorbu žlče a taktiež reguluje črevné a močové funkcie. Toto paté je pripravené jednoducho iba z artičokov a extra panenského olivového oleja. Nie je potreba tam pridávať niečo iné.

    The Violetto Brindisino is a very special native variety of artichoke. The name comes from the special purple colour of the artichoke as it ripens. We grow these artichokes from October and harvest them from March to early June. The artichokes are harvested and delicately prepared by hand, in a period of just 24 hours. This variety of artichoke has a high inulin content, a very small amount of insoluble fibre and a high potassium content. These characteristics make it both soft
    and particularly full of flavour. And not only is it tasty, it is also exceedingly healthy: it stimulates bile secretion, lowers cholesterol, and also regulates bowel and bladder functions. The pâté is prepared simply, with artichokes and extra virgin olive oil. There’s no need to add anything else.

    €7,90

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom