iContadini

4
12 1412

Stránka 1 z 1 - 9 položiek celkom

  • Puccia Salentina 230g Kód: 590
    Vypredané Značka: iContadini

    Jemná a chutná, taká je puccia zo Salenta. Prírodne kvasený chlieb pečený na kameni, je jeden zo symbolov našej regionálnej kuchyne. Je súčasťou street foodu, ale aj zároveň veľká rodinná tradícia, ako sú "pucce", ktoré sa pripravujú na oslavu 8.decembra vtedy sa nikto nevrhne na predvianočnú diétu, keď je tento chlieb všade navôkol. Pečú sa na 250°C asi 5 minút. Potom si ich ľubovolne naplníte či už šunkou, salámou, zeleninou, rybami alebo syrom a môžte ich dať podľa potreby ešte znovu zapiecť. Určite stojí za vyskúšanie.

    Soft, tasty, fragrant. Salento’s “puccia”, natural rising bread cooked on stone, is one of the symbols of our regional gastronomy. It is street food but also food with a great family tradition, such as the “pucce” that are prepared for the 8th of December celebration and no one sticks to the pre-Christmas diet when “pucce” are around. They are cut and stuffed with meat, fish, vegetables and cheeses. Then they are oven baked at 250 degrees Celsius for the time necessary to make them tasty and succulent. Here we propose them enriched with our preserves and our vegetables, which with the heat release all the fragrance of Apulia. Let yourself be inspired by the best of Salento!

    €4
  • download (1) Kód: 587
    Skladom (4 ks) Značka: iContadini

    Voda, múka, kvasinky. Frisella je nesmrteľná. Každý človek z Apulie to vie, keď ich ochutná a znovu objaví chute domova. Frisella pochádza z kuchyne "chudobných" zo Salenta,a le stala sa delikátnou až dokonca gurmánskou pochúťkou, záleží na vašej predstavivosti a apetíte. Ručne spracované cesto s dvojitým pečením robí tento chlieb chutným a pórovým. Namáča sa na pár sekúnd do vody, odľa vašej potreby a ochucuje sa rôznymi paté a nakladanou zeleninou. Predstavivosť a tvorivosť necháme na vás. Najtradičnejšia frisella sa však podáva s čerstvou paradajkou, oregánom, extra panenským olivovým olejom a soľou. 

    Water, flour, yeast. Frisas are timeless Every person from Apulia know this when,tasting one, rediscovers the flavours of home. Frisa comes from the “poor” cuisine of Salento, but becomes delicious or even gourmet depending on the imagination and appetite.The hand kneaded dough, double baked make this toasted
    bread tasty and porous. It is soaked in water for thirty seconds and seasoned according to our simple recipes, using our products. Extra virgin olive oil, tomato, oregano and salt are the most traditional ingredients. But here we offer it in different variations, as many as there are our vegetables. Whether it is made of wheat or barley, it is always exceptional. But it is the seasoning that makes each frisa unique. Unleash your imagination and amaze!

    €6,50
  • Paté Bomba di Salento 230g Kód: 569
    Vypredané Značka: iContadini

    V tomto paté používame štipľavé papričky nazývané "cornetti". Pestujú sa na otvorenom poli na konci mája a zberané sú ručne od augusta do októbra. Po zbere sa umývajú, selektujú, odstraňujú stopky, krájajú na krúžky a zasolené sa nechajú krátku dobu zrieť. Potom sú rozmixované spolu so stredomorsými koreninami a zaliate exra panenským olivovým olejom.

    In this paté we use hot peppers which are called “cornetti”. They are cultivated in open field in the end of May and are picked by hand from August to October. Once in our factory, they are washed, selected, removed of their petiole, cut into rings and let matured under salt for a short period. Then they are triturated with the adding of some mediterranean spices and put in extra virgin olive oil.

    €7,50
  • i contadini pate pomodori secchi Kód: 566
    Skladom (> 5 ks) Značka: iContadini

    Dlhé paradajky sú kultivované na otvorenom poli v mesiacoch apríl až máj a potom sa ručne oberajú v júli a auguste. Po obratí sa umyjú, vyselektujú, nakrájajú na malé kúsky zasolia a nechajú sa sušiť na slnku po dobu 4-5 dní. totot je tradičná južanská metóda, ktorú ich naučil starý otec. Potom je to znova selekcia a umývanie vo vode a jablčnom octe. V tomto bode sa zmixujú spolu s kaparami a inými stredozemnými koreninami. Nakoniec sa paté zaleje olivovým olejom. Na to, aby sa získalo 1kg paradajkového paté potrebujete približne 10kg čerstvých paradajok.

    The long tomatoes are cultivated in open field in our farm in the months of April and May and they are picked by hand in July and August. Once picked, they are washed, selected, cut by hand, salted and laid in the sun on desiccation frames for 4-5 days. That’s a natural method, a traditional technique handed us down by our grandpa. Then, there’s a new selection and a rewashing with water and apple vinegar. At this point they are mixed together with capers of Racale and Mediterranean spices. The paté is then put in extra virgin olive oil. To obtain 1 Kg of dried-tomatoes for the pie, we need about 10 Kg of fresh tomatoes.

    €7,50
  • icontadini green tomatoes pate Kód: 563
    Skladom (1 ks) Značka: iContadini

    Zelené paradajky zo Salenta sú pestované na otvorenom poli v mesiaci máj a v júli sa ručne zberajú, keď ešte paradajky sú stále zelené. Vyselektujú sa, umyjú, nakrájajú na kúsky a nechajú ich zrieť zasypané pod soľou. Táto stará tradičná južanská metóda im bola zverená ich starým otcom. Po tomto kroku zelené paradajky sa rozmixujú spolu s kaparami a ostatným stredozemnými koreninami. Nakoniec sa paté zaleje olivovým olejom. Tento produkt si vyžaduje čas a starostlivosť, ale výsledok je excelentný. Ich stará mama pripravovala toto špeciálne paté a teraz sú veľmi hrdí, že sa im podarilo dosiahnúť takú istú kvalitu.

    The green tomatoes of Salento are cultivated in open field in the month of May and are picked by hand in July, when the tomatoes are still green. They are washed, selected, cut into slices and laid to mature under salt. This old typical technique of the southern tradition was handed us down by our grandfather. After this step the green tomatoes are ground together with capers of Racale and other Mediterranean spices. The pie is then put in extra virgin olive oil. This product requires time and care but the result is absolutely excellent. Our grandmothers prepared this special paté in the past and we are really very proud to have maintained the same excellence!

    €7,50
  • 51b+XVSZ3EL Kód: 575
    Vypredané Značka: iContadini

    Violetto Brindisino je veľmi špeciálna pôvodná odroda artičoku. Meno pochádza zo špeiálnej fialovej farby artičoku, ktorú má pri dozrievaní. Rastú od októbra a zberajú sa od marca do júna. Artičoky sú zberané a pripravované ručne do 24 hodín od zberu. Táto odroda má vysoký obsah inulínu a draslíka anízky obsah nerozpustnej vlákniny. Preto je mäkký a plný chuti. Okrem toho, že je chutný je aj veľmi zdravý: znižuje choleterol a tvorbu žlče a taktiež reguluje črevné a močové funkcie. Toto paté je pripravené jednoducho iba z artičokov a extra panenského olivového oleja. Nie je potreba tam pridávať niečo iné.

    The Violetto Brindisino is a very special native variety of artichoke. The name comes from the special purple colour of the artichoke as it ripens. We grow these artichokes from October and harvest them from March to early June. The artichokes are harvested and delicately prepared by hand, in a period of just 24 hours. This variety of artichoke has a high inulin content, a very small amount of insoluble fibre and a high potassium content. These characteristics make it both soft
    and particularly full of flavour. And not only is it tasty, it is also exceedingly healthy: it stimulates bile secretion, lowers cholesterol, and also regulates bowel and bladder functions. The pâté is prepared simply, with artichokes and extra virgin olive oil. There’s no need to add anything else.

    €7,90
  • images Kód: 578
    Skladom (1 ks) Značka: iContadini

    Dlhé paradajky sú pestované od apríla-mája a ručne zberané v júli a auguste. Celý proces prebieha na našej farme. Po obratí sú umyté, selektované, nakrájané a zasolené. Takto sú pripravené sušiť sa na slnku po dobu 4-5 dní. Potom sa znovu umývajú vo vode a vo vínnom octe. Nakoniec sú ochutené stredomorskými koreninami a zakonzervované extra panenským olivovým olejom. Na to, aby sme dosiahli 1kg sušených paradajok potrebujeme asi 10 kg čerstvých a viac ako 130 odpracovaných hodín. Do pohára sa dostanú iba tie najlepšie paradajky, čo poriadne dozreli a získali svoje organoleptické a výživné kvality, ktoré dávajú  paradajkám absolútne unikátnu chuť. Dlhé sušené paradajky patria na juhu Talianska neodmysliteľne do stredomorskej diéty. Jedia sa so pšeničným chlebom, lístkami čertvej mäty, cesnakom a štipľvou papričkou. Môžme ich zakomponovať ako predjedlo s ostatnou listovou zeleninou. Fantasticky chutia aj na pizzu. V každej paradajke je cíťiť salentské slnko.

    The long tomatoes are cultivated in April and May and are picked by hand in July and August. All the phases are processed inside our farm. Once picked, they are washed, selected, cut, laid on desiccation frames, salted e put in the sun for 4-5 days. Then, there’s a new selection and a rewashing with water and wine-vinegar. Finally they are seasoned with Mediterranean spices and put in extra virgin olive oil. To obtain 1 Kg of dried tomatoes we need about 10 Kg of fresh tomatoes and more than 130 working hours. Only the best tomatoes arrive in the glass jars, those that have properly matured and have maintained all the organoleptic and nourishing qualities, giving an absolutely unique taste. The sun-dried long tomatoes are typical of the Mediterranean diet in South Italy. Eaten with durum wheat bread, the good smell of fresh mint, hot chili pepper and garlic is a real delight. If accompanied with other greens, they become an excellent hors d’oeuvre. Very tasty on pizza. Many chef also use them to create original first course or for vegetables dishes. Inside them, there’s all the taste of our southern sun!

    €8,90
  • pomodoro secco ready to eat 001539189837 Kód: 584
    Skladom (4 ks) Značka: iContadini

    "Pomodoro secco" alebo sušená paradajka je typický produkt stredomorskej diéty v južnom Taliansku. Tieto paradajky sa zberajú v júli a auguste a sušia sa na slnku. Sú umývané, odsolené, vysušené a pripravené na použitie do všetkých rýchlych receptov ako je napríklad: cesnak s olivovým olejom a paradajkou alebo čerstvý a chrumkavý šalát alebo ich môžte taktiež vložiť do košíka a pomiešať s chlebom. Vyskúšaj ich, určite ťa prekvapia.

    The "pomodoro secco" is a typical product of Mediterranean diet in southern Italy. The young tomato is harvested  in July and August and dried naturally under the sun. Washed, desalted, dried and ready to use for all the quick recipes such as garlic, oil and dried tomatoes, a fresh and crunchy salad, added on to your preferred recipe or even just in the bread basket. Try it out: it will surprise you.

    €9
  • carciofini alla crudaiola extra Kód: 581
    Vypredané Značka: iContadini

    Malé, jemné a chutné, tieto artičoky sú autoktónna odroda nazvaná "bindisino". Pestovanie začína na začiatku októbra a zber v apríli. Čerstvé artičoky sa od zberu musia do 8 hodín spracovať. Tento typ artičoku je veľmi jemný. Odstránime listy a postupne s malým nožom ho opracujeme až sa dostaneme do stredu. Potom sa obvarí a dáva do extra panenského olivového oleja. Žiadne iné ingrediencie sa nepridávajú. Chrumkavé s jemnou chuťou sa najlepšie vychutnajú sami o sebe, okrem toho ich môžte pridať do šalátov alebo akéhokoľvek jedla na zvýraznenie chutí, ktorá sa zabezpečí vďaka ich čertvosti. Má veľmi dobré účinky aj na zdravie -znižuje cholesterol a čistí črevá a močový mechúr.

    Small, tender and appetizing, these artichokes are an autochthon variety named “brindisino”. The cultivation starts in the beginning of October and the picking in April. The fresh artichokes end their working process within eight hours of being picked. This kind of artichoke is very tender. We remove the leaves and we turn it by hand with a small knife. Then it is scalded and is put in extra virgin olive oil. No other ingredients or spices are added in order to valorize the unique taste of this product. Crunchy, with a mild flavour, they are delicious when eaten on their own, ideal for garnishing fresh salads and perfect for enhancing and adding
    value to any dish, thanks to their natural freshness. This artichoke is a true cure-all: it helps lower cholesterol levels, stimulate diuresis and regularise the intestinal functions.

    €12

Stránka 1 z 1 - 9 položiek celkom