Fabrizio Pratesi

Rodina Pratesi vyrába víno v oblasti Carmignano už päť generácií. V roku 1875 Pietro Pratesi kúpil panstvo Lolocco v srdci Carmignano, kde sa už vtedy vyrábalo víno a olej. Vinárstvo Fabrizio Pratesi v Lolocco produkuje najlepšie vína v husto vysadených viniciach. Carmignano sa nachádza v srdci Toskánska a dokonca aj Mediciovci rozpoznali v tomto malom meste výrobu vysoko kvalitného vína. V skutočnosti Cosimo III dè Medici v roku 1716 s výzvou vymedzili štyri oblasti venované výrobe kvalitného vína a jednou z nich bola Carmignano.

The Pratesi family has been producing wine in the Carmignano area for five generations. It was Pietro Pratesi who bought the Lolocco estate in 1875 in the heart of Carmignano, where wine and oil were already produced. And in Lolocco the Fabrizio Pratesi winery produces the best wines in high-density planted vineyards. Carmignano is located in the heart of Tuscany and even the Medici recognized this small town the production of high quality wine. In fact Cosimo III dè Medici in 1716 with a Call delimited four areas dedicated to the production of quality wine, one of these was Carmignano.

 

 

 
16
30 11630
Značky

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom

  • locobianco Kód: 947
    Locobianco Toscano IGT
    Skladom (> 5 ks) Značka: Fabrizio Pratesi

    Biele toskánske víno z oblati Carmignano. 90% Sangiovese 10% Cabernet. Výborne sa hodí na leto k šalátom , grilovaným rybám a letným predjedlám. Elegantná a svieža chuť.

    White Tuscan wine from Carmignano. 90% Sangiovese 10% Cabernet. Perfect for summer with salads, grilled fish and summer appetizers. Elegant and fresh taste.

    €16
  • locorosato Kód: 944
    Locorosato Toscano IGT
    Skladom (> 5 ks) Značka: Fabrizio Pratesi

    Ružové toskánske víno. 100% Sangiovese. Hodí sa k hovädziemu, telaciemu, bravčovému a divinovému mäsu. K vyzretým a tvrdým syrom a hydine. Zber začiatkom septembra z mladších semien Sangiovese, mäkký lis, macerácia pár hodín s kožou v oceľových nádržiach s kontrolovanou teplotou. Zrenie v oceľových nádržiach počas 4 mesiacov.

    Tuscan rose wine. 100% Sangiovese. It is suitable for beef, veal, pork and game meat. For mature and hard cheese and poultry. Harvest in early September from younger seeds Sangiovese, soft press, maceration a few hours with skin in steel tanks controlled temperature. Maturation in steel tanks for 4 months.

    €16
  • vini pratesi Kód: 941
    Locorosso Barco Reale di Carmignano DOC
    Skladom (> 5 ks) Značka: Fabrizio Pratesi

    Červené víno z oblasti Carmignano. 90% Sangiovese 10% Cabernet Sauvignon. Výborne sa hodí k hovädziemu, jahňaciemu, telaciemu mäsu a k hydine. Mäkký lis, macerácia a fermentácia v oceľových nádržiach po dobu 2 týždňov. Zrenie v oceli po dobu 4/5 mesiacov.

    Red wine from Carmignano. 90% Sangiovese 10% Cabernet Sauvignon. Perfect for beef, lamb, veal and poultry. Soft press, maceration and fermentation in steel tanks for 2 weeks. Maturing in steel for 4/5 months.

    €16
  • carmione docg Kód: 950
    Carmione Carmignano DOCG
    Skladom (> 5 ks) Značka: Fabrizio Pratesi

    Červené víno z oblasti Carmignano. 70%Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot. Intenzívna rubínová červená farba svieža plná chuť s dlhou dochuťou. Výborne sa hodí k florentským steakom, zajačine a jahňacim kotletám. Mäkký lis, 3 týždne macerácie v oceľových nádržiach s kontrolovanou teplotou (25/26 ° C). Malolaktické kvasenie a starnutie počas 12/15 mesiacov v použitých francúzskych barikách. Uložené vo fľaši 6 mesiacov pred plnením.

    Red wine from Carmignano. 70% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon,10% Merlot. Intense ruby ​​red color with a fresh, full-bodied taste with a long aftertaste. Perfect with Florentine steaks, rabbit and lamb chops.Soft press, 3 weeks maceration in temperature controlled steel tanks (25/26°C). Malolactic fermentation and ageing for 12/15 months in used french barriques. Fining in bottle for 6 months before release.

    €30

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom