Chianti Classico DOCG La Riserva 2004
Popis
Vyrába sa iba vo vybraných rokoch z výberových strapcov odrody Sangiovse. Mušt kvasí v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele, kde sa necháva macerovať na šupkách dlhšie ako Chianti Classico, pričom doba dozrievania je minimálne 12 mesiacov. Po malolaktickom kvasení víno prechádza do zrecej časti v bariku, preto sa po naplnení do fliaš pred konečnou prezentáciou na trhu uchováva na potrebnú dobu v pivnici. Ovocné, s vôňou mäkkého dreva, ktorá sprevádza a podporuje jeho štruktúru, konzistenciu a vytrvalosť.
Produced only in suitable years and selecting the best Sangiovese bunches. The must ferments in stainless steel tanks, where it is left to macerate on the skins for a longer period than the Chianti Classico, which the period of aging has a minimum of 12 months. After the malolactic fermentation the wine passes to the maturing part in barrique, therefore, once bottled it is kept for the necessary refinement in the cellar before the final presentation on the market. Fruity with soft wood scents that accompany and support its structure, consistency and persistence.
Hmotnosť | 1.5 kg |